מהו הליך גישור גירושין?
גירושין במדינת ישראל
מדינת ישראל הינה מדינה רוויית נישואין, ולצערנו הרב, גם גירושין. על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בעוד מדי שנה כ–40,000 זוגות נכנסים בברית הנישואין, שיעור המתגרשים השנתי עומד על כ–11,000 זוגות. כמעט שליש.
הליך הגירושין, ככלל, הוא אינו דבר פשוט. קושי נפשי מהותי, הכרוך בפירוק החבילה, והקושי הכלכלי שעולה עם פיצול משקי הבית אינו מקל על ההליך. לאור הקשיים האמורים, אשר מתחזקים באם יש ילדים בתמונה אנו מתכנסים כדי להכיר לכם אפיק פעולה אלטרנטיבי לבית המשפט, הוא הליך הגישור.
הליך גישור – היכרות קצרה
גישור, באופן כללי, מוגדר כאפיק פעולה אלטרנטיבי ליישוב סכסוכים בין צדדים. כאשר שני צדדים מסוכסכים אינם מעוניינים בפנייה אל בית המשפט, אלו פונים אל עבר מגשר, הוא גורם אובייקטיבי חיצוני לבעיה, אשר ידון בעניינם ויחליט כיצד ראוי לפתור את המחלוקת.
ככלל, פניות נעשות למגשרים בתחומים רבים ומגוונים, ובראשם העולם העסקי. אולם, במאמר זה נתמקד בקשר בין הליך הגישור להליך הגירושין, ונבאר מדוע מדובר על הליך מומלץ למדי.
בעולם הגירושין – מגשר כשופט אלטרנטיבי
כאמור לעיל, עולם הגירושין אינו פשוט כלל, ומביא לקשיים נפשיים וכלכליים כאחד. לאור העובדה שלא פעם מגיעות מחלוקות בעקבות ההחלטה, פונים כל אחד מהצדדים אל עורכי דין מטעמם, ומקרים לא מבוטלים מגיע הדיון להליך משפטי.
אולם, פעמים רבות פונים הצדדים אל עבר הליך הגישור, שכן ההליך האמור מתגלה כיעיל באותה המידה, נוח באופן משמעותי ואף אפקטיבי יותר וזול יותר מאשר בית המשפט.
חשיבות הליך הגישור
הליך הגישור מתגלה כהליך בעל חשיבות מוגברת, במיוחד כאשר מדובר על הליך גירושין. הסיבה העיקרית לכך נעוצה בעבודה שלא פעם, בבית המשפט, הצדדים, כאמור, יגיעו לכעסים ומדון אחד כלפי השני. כמו"כ, בהליך גישור יש שליטה על התוצאה הרצויה בעוד שבהליך משפטי אתה יודע איך אתה נכנס אך אתה לעולם לא תדע כיצד אתה יוצא מההליך. הוודאות היא ערך חשוב.
משכך, ניתן לראות בהליך הגישור כפתרון אשר יוביל למצב בו היום שאחרי הגירושין יהא נעים יותר. העובדה שהליך הגישור, לצד חלוקת הרכוש ויישוב הסכסוך, מוביל להסכמה הדדית, מוביל לסיום ההליך עם חיוך, או לכל הפחות, ללא מועקה וכאב.
היתרונות שבהליך
לאחר שסקרנו את חשיבות ההליך, נעבור לסקירת יתרונותיו הרבים, לפחות על פני הערכאה השיפוטית. נציין, כי על פי רוב, המגשר הינו עורך דין, שכן למרות היעדר דרישה להיות המגשר משפטן, אלו מכירים את רזי המשפט, ומשכך, יכולים להגיע לתוצאה אופטימלית בהליך. במקרים של גירושין או פרידה מומלץ לפנות למגשר שהינו עו"ד בתחום המשפחה או עו"ד גירושין שהינו גם מגשר ובכך הוא יציג את האלטרנטיבות שכן הינו בקיא בפסיקות בתי המשפט ומה קורה בפועל.
ראשית, מדובר על הליך וולונטרי, או במילים אחרות, הליך אליו מגיעים מתוך רצון חופשי. כך ניתן להימנע מכעס וטינה של אחד הצדדים כלפי השני, והדבר מקבל על קבלת ההחלטה. נקודה נוספת שמביאה לקבלת החלטתו היא העובדה שמדובר על אדם ניטרלי, שכל מטרתו היא לסייע לצדדים להגיע להסכמות, ולא מדובר על החלטה הנכפית על אחד מהם.
שנית, עומד אופן התקיימות ההליך. לאור העובדה שלא מדובר על ערכאה שיפוטית, ההליך זול משמעותית מאשר פנייה לבית המשפט, הכוללת תשלום לעורכי הדין, אגרות ועוד. מעבר לכך, ההליך עצמו קצר באופן משמעותי מההליך המשפטי, שכן נעדר פרוצדורה סדורה, וגמיש בהתאם לרצון הצדדים.
ואם בכך לא די, יש שליטה וודאות של הצדדים על תוצאות הליך הגישור, לעומת הליך משפטי שבו לא ניתן מראש להבטיח את תוצאות ההליך.
הליך הגישור – על רגל אחת
אם כן, כפי שראינו, הליך הגישור הינו הליך נפוץ במדינת ישראל, בין אם בנושאים שונים, ובמיוחד לעניין הליכי גירושין. הליך זה, אשר כולל יתרונות רבים, בהם קבלת ההכרעה ביתר קלות, הסדרת היחסים בין הצדדים ועלות פחותה, יכולים להוביל ליחסים נעימים יותר לאחר הפרדת הכוחות.
הילה וינטרוב, עורכת דין ומגשרת גירושין, נמצאת כאן עבורכם, לשם קבלת הליך גישור שיביא לתוצאות אופטימליות.
*המידע המופיע במאמר זה אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי ו/או לכל ייעוץ מסוג שהוא וכל שימוש במידע הינו באחריות הקורא בלבד.