close
search
צור קשר
close

השאירו פרטים בטופס ואחזור אליכם בהקדם :

    רוצה לקבוע פגישה? אבל בזמן שנוח לך? בחר ביומן תאריך ושעה שנוחה לכך ופנויה ביומן שלי

    לתיאום פגישה ביומן

    חלוקת זמני שהות

    ראשית, יצוין, כי כיום המונח "הסדרי ראיה" חלף מן העולם והשתנה ל"זמני שהות". זמני שהות (שכונו בעבר הסדרי ראיה) הינה סוגיה מרכזית בכל הליך גירושין. חלוקת זמני השהות הינה סוגיה חשובה מאין כמותה במיוחד בגילאים הצעירים, והכל במטרה לבנות את הקשר הטוב בין הילד להורה. שני ההורים הינם האפוטרופוסים הטבעיים של הילד ומשכך, זכאים שניהם לראות אותו ולשהות עימו (למעט מקרים חריגים).

    מה נכלל תחת הסוגיה "זמני שהות מקובלים"?

    כאשר נקבע כי הילדים יחיו בהחזקתו של אחד מההורים, ההורה השני זכאי להתראות עמם לאורך השבוע, סוף השבוע, בעת חופשה מבית הספר ובחגים (בהתאם לנסיבות המקרה). וזאת, בהתאם לימים ולשעות שנקבעו מראש. עולות אצלכם שאלות הנוגעות לקביעת זמני שהות? זקוקים לייעוץ מקצועי בתחום זה? כל שעליכם לעשות הוא לפנות אל עו"ד ומגשרת הילה וינטרוב. מומחית זו עוסקת בדיני משפחה החל משנת 2014 והינה בעלת ניסיון רב בטיפול תיקי משמורת ילדים וזמני שהות של הורים עם קטינים. בכל עת שנדרש, ישנה האפשרות לערוך זמני שהות מדורגים בהתאם כמובן לגיל הקטין. עו"ד וינטרוב הינה מומחית בתחום וטיפלה בעשרות תיקי משמורת וחלוקת זמני שהות, תוך מתן דגש לטובת הילד והכל תוך איזון ראוי בין רצונות וצרכי הצדדים לבין טובת הקטין.

    הסדרי ראיה מקובלים

    זמני שהות מקובלים: מספר נקודות משמעותיות

    ההחלטה לפתוח בהליכי גירושין איננה מגיעה כלאחר יד. למעשה, על שני הצדדים להיות בטוחים כי זוהי המסקנה המתבקשת, וכי החיים בנפרד יובילו לאיכות חיים טובה ורגועה בהרבה. עם זאת, כאשר ישנם ילדים משותפים – נדמה כי הקשיים בביצוע הפרידה הולכים ונערמים. מי יהפוך להורה המשמורן? מהם זמני השהות של ההורה השני? כיצד ניתן יהיה להגיע להכרעה הנכונה תוך הרגעת הרוחות מסביב?

    במקרים אלו, וכדי להגיע לזמני שהות מקובלים, יש לפנות אל עורך דין מומחה בדיני משפחה ולבקש את שירותיו. בזכות שיתוף פעולה מקצועי זה, ניתן יהיה למנוע ככל האפשר את עוגמת הנפש לילדים. במילים אחרות, מדובר בקול ההיגיון אשר ירגיע את הרוחות – ויסייע להגיע להחלטות השקולות ביותר.

    בין אם זמני השהות יקבעו בהסכם, ע"י בית המשפט לענייני משפחה או ע"י  בית הדין הרבני, הנטייה כיום היא לאפשר לצדדים זמני שהות שוויוניים ככל הניתן עם הקטינים. נוכח הקושי בחלוקה שוויונית בימים, חלוקת זמני השהות המקובלת כיום הינה 6/8. קרי, 6 לילות אצל האב על פני רצף של 14 ימים. עם זאת הכל בהתאם לנסיבות העניין. ישנם מקרים בהם זמני השהות מצומצמים יותר וישנם אף מקרים של זמני שהות שוויוניים לחלוטין בין הצדדים (7/7). עם זאת, במקרים והילדים מקטיני קטינים, נהוג לעיתים לקבוע זמני שהות מדורגים כך שיתאמו את צרכיו וטובתו של הקטין.

    זמני שהות מקובלים: לראות את טובת הילד

    בעת קביעת זמני השהות אצל כל צד, יש לשמור על זכויות הקטין ולראות אך ורק את טובתו לנגד עינינו. בהתאם, כדי להגיע להסכמה בכל הנוגע זמני שהייה מקובלים רצוי לקבל את הייעוץ והסיוע המשפטי המקצועי של עו"ד גירושין ומגשרת הילה וינטרוב, שהינה מומחית בכל הקשור לניהול תיקי משמורתו זמני שהייה (הסדרי שהייה בעבר).

    לחצו והשאירו פרטים בטופס לתיאום פגישה עם עו"ד הילה וינטרוב

    form-image

    לתיאום שיחת ייעוץ ראשונית

      תחומי עיסוקים נוספים

      דילוג לתוכן