close
search
צור קשר
close

השאירו פרטים בטופס ואחזור אליכם בהקדם :

    רוצה לקבוע פגישה? אבל בזמן שנוח לך? בחר ביומן תאריך ושעה שנוחה לכך ופנויה ביומן שלי

    לתיאום פגישה ביומן

    מזונות אישה

    במקרים מסוימים תהא אישה זכאית למזונות אישה. נשים רבות טועות לחשוב כי כאשר יש פרידה הן זכאיות למזונות אישה. וכאן הטעות היא כפולה לעיתים ומדוע? ראשית, מזונות אישה נפסקים אך ורק עד למועד הגט – קרי, לאחר הגירושין האישה אינה זכאית למזונות אישה (ייתכן ותהא זכאית לפיצויים או לחלק מהכתובה). שנית, ובניגוד למזונות ילדים לא מדובר במזונות הנפסקים באופן אוטומטי – כך שלא כל אישה תהא זכאית למזונות אישה.

    מה זה מזונות אישה?

    מדובר בסכום כספי שנפסק כחובה שעל הבעל לתת לאשתו כדי לאפשר לה את רמת החיים לה הורגלה בהתאם לכלל "עולה עימו ואינה יורדת". אישה נשואה יכולה במקרים מסוימים לפנות לעורך דין גירושין כל עוד היא נשואה ולהגיש תביעה למזונות אישה. חשוב לציין כי לרוב, אישה תקבל מזונות אישה כאשר אינה עובדת.

    באילו מקרים נפסקים לא נפסקים מזונות אישה?

    בדין העברי יש כלל יוצאת במעשי ידיה" משמעות הדבר היא כי אישה עובדת שמשתכרת לא תהא זכאית למזונות אישה ואולם אם ההשתכרות שלה נמוכה באופן יחסי לזו של הבעל, ייתכן ועדיין תהא זכאית להשלמה מסוימת ולפיצוי מזונות אישה אך ורק עד הגט. כמו"כ, חשוב לדעת שבית הדין הרבני לא יפסוק מזונות אישה לאישה "מורדת", קרי אישה שהוכח כי בגדה בבעלה. כך, אישה בוגדת מאבדת את זכאותה למזונות אישה.גם במקרים בהם האישה היא זו שעזבה את הבית היא עלולה להפסיד את מזונותיה אלא אם תביא הצדקה לעזיבתה (למשל אלימות מצד הבעל וכיוצ"ב).

    לסיכום –

    כדי להגיש בקשה/תביעה למזונות אישה מומלץ לפנות לעו"ד גירושין על מנת שיבחן את הנסיבות ובמקרים המתאימים יגיש את הבקשה המתאימה. ניתן אף לבקש מזונות זמניים כסעד זמני עד למועד הדיון שכן לעיתים הגט עלול לקחת זמן רב.

    form-image

    לתיאום שיחת ייעוץ ראשונית

      תחומי עיסוקים נוספים

      דילוג לתוכן