close
search
צור קשר
close

השאירו פרטים בטופס ואחזור אליכם בהקדם :

    רוצה לקבוע פגישה? אבל בזמן שנוח לך? בחר ביומן תאריך ושעה שנוחה לכך ופנויה ביומן שלי

    לתיאום פגישה ביומן

    הסכמים

    הסכמים משפטיים – אילו שירותים אנו מציעים?

    הסכמים משפטיים נחתמים חדשות לבקרים. אולם, כאשר מדובר על הליך גירושין, לא כולם בקיאים בסוגי ההסכמים הקיימים. הסכמים משפטיים בעולם הגירושין – בואו נתחיל.

    • הסכם ממון.
    • הסכם גירושין.
    • הסכם הורות משותפת.

    הקדמה

    הסכמים משפטיים אינם דבר זר בעולם בן ימינו, ולדוגמה ניתן לראות חוזים מסחריים, חוזי נדל"ן ועוד רבים אשר נכרתים מדי יום על ידי רבים מאיתנו. אולם, כאשר אנו מדברים על עולם דיני המשפחה, ישנם מספר הסכמים אשר עליהם יש לדון באופן פרטני ומדוקדק. אז מהם ההסכמים הקיימים בעולם דיני המשפחה, ומתי צריך כל אחד מהם?

    הסכם ממון – להחליף את ההסדר המצוי

    הסכם ממון הינו הסכם, אשר נכרת בין בני זוג, ומסדיר את אופן חלוקת הרכוש בין בני הזוג ביום שלאחר הפרידה. הסכם זה נועד בבסיסו להעניק וודאות לשני בני הזוג, לעניין המצב הכלכלי והרכוש שיעמוד לרשותם ביום שלאחר הפרידה.

    ככלל, הסכם ממון נועד להחליף את ההסדר הקיים בחוק יחסי ממון, הוא הסדר איזון המשאבים. על פי ההסדר האמור, כלל הרכוש שעומד לזכותם של שני בני הזוג יתחלק ביניהם באופן שווה, למעט מספר נכסים אותם מחריג החוק. במילים אחרות, ככל שהינכם מעוניינים לקבוע חלוקת רכוש שאינה שווה, עליכם לערוך הסכם ממון, מומלץ בעזרת עורך דין הסכם ממון. גם במקרים בהם תרצו לקבוע את המשטר הרכושי שיחול עליכם הפרדה רכושית/שיתוף וגם כאשר תרצו להתייחס לרכוש מסוים הניתן לכם בירושה לפני מע' היחסים מומלץ לערוך הסכם. נציין שלשם אישור הסכם הממון, יש לפנות אל נוטריון או לביהמ"ש לענייני משפחה, במידה ומדובר על זוג שטרם נישא, ובמידה ונישאו השניים, יש לפנות לאישורו בבית המשפט לענייני משפחה.

    הסכם גירושין

    מעבר לנושא הכלכלי, אשר מביא עמו קשיים רבים במהלך הגירושין, עולים שורה של נושאים באספקט המשפטי, עליהם גם כן יש לתת את הדעת. בין היתר, על הצדדים המתגרשים להחליט כיצד לחלק את החובות ככל שקיימים, אחריות הורית וזמני שהות, דמי מזונות ועוד. לשם כך נועד הסכם הגירושין.

    כאשר שני בני זוג מחליטים להתגרש, אלו יכולים לשבת לדיון בינם לבין עצמם (מומלץ בליווי עו"ד), ללא התערבות בית המשפט, תוך הגעה להסכמה על כלל הנתונים שצוינו לעיל ויותר. ככל שאלו הצליחו להגיע לעמק השווה, על פי רוב בעזרת הסיוע של מגשר, אלו יוכלו להגיש את ההסכם לאחת הערכאות הרלוונטיות, הן בית המשפט לענייני משפחה ובית הדין הרבני, ולקבל אישור בגינו.

    כיום, על פי החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה, הצדדים מחויבים לנסות הליך מעין "גישור" בטרם הגשת תביעה וניהול הליך הגירושין. משכך, רבים מנצלים את הפלטפורמה אצל המגשר לכריתת הסכם גירושין, לשם המשך הליך פשוט יותר.

    הסכם הורות משותפת

    ככלל, הסכם הורות משותפת שונה מן ההסכמים לעיל, שכן נועד לזוגות שלא באו בברית הנישואין בישראל, לדוגמה זוגות חד מיניים, ידועים בציבור, חברים שהחליטו להביא יחד ילד לעולם ועוד.

    ההסכם האמור נועד בראש ובראשונה להגדיר באיזה אופן יגדל הילד המשותף לצדדים. בין היתר, הסכם זה יכלול פירוט לעניין מסגרת החינוך אליה ילך, אזור הלינה שלו ואף נתונים דוגמת הבגדים אותם הילד ילבש וחלוקת הוצאות בין הצדדים.

    הסכם ידועים בציבור

    הסכם ידועים בציבור דומה מאוד להסכם יחסי ממון, אך שהוא נוגע לידועים בציבור, שכן אינם יכולים או אינם מעוניינים להינשא בהתאם לדין הדתי. משכך, הסדר איזון המשאבים לא חל עליהם, ובמקומו חלה חזקת השיתוף.

    באם בני הזוג אינם מעוניינים לחלק את רכושם, לאחר הפרידה, לאור חזקת השיתוף, אלו יכולים לכרות הסכם ידועים בציבור לשם החלפתו.

    הסכם שלום בית ולחלופין גירושין

    הסכם שלום בית הוא למעשה דומה להסכם גירושין רק ההבדל העיקרי הוא העובדה שהצדדים חיים יחד. למעשה הצדדים מגיעים להסכמות על כלל הנושאים הכרוכים בפרידה, ומנסים לתת צ'אנס לקשר הזוגי (לרוב זה קורה לאחר שקרה משבר מסוים בין הצדדים). הצדדים מגיעים להסכמות עתידיות שמקבלות תוקף של פס"ד בביהמ"ש, ממשיכים לחיות יחדיו, אולם ככל ומי מהצדדים יחליט ביום מן הימים להיפרד יש לו כבר הסכם תקף מבחינה משפטית.

    הסכמים כגון: הסכם ממון, הסכם גירושין, הסכם הורות משותפת, הסכם ידועים בציבור והסכם שלום בית.

    סיכום

    כפי שראינו, ישנם 5 הסכמים עיקריים בעולם דיני המשפחה הנוגעים לגירושין, הם:

    1. הסכם ממון.
    2.  הסכם גירושין.
    3. הסכם הורות משותפת.
    4. הסכם ידועים בציבור.
    5. הסכם שלום בית.

    שימוש באלו יכול להקל משמעותית על חייכם, ליצור וודאות עבורכם ובמקרה ותיפרדו חלילה, תדעו בדיוק מה מהם הזכויות והחובות שלכם מבלי לנהל הליך משפטי.

    form-image

    לתיאום שיחת ייעוץ ראשונית

      דילוג לתוכן