הגדלת מזונות
הגדלת מזונות הינו הליך התדיינות הנערך כאשר כבר קיים הסכם מהעבר או לחלופין קיים פסק דין בין הצדדים בעניין דמי המזונות. כידוע, הסכמי גירושין כוללים סעיף המתייחס ספציפי המתייחס לפסיקת דמי המזונות החודשיים עבור הילדים (וכך גם לגבי פסקי דין של בתי המשפט). יחד עם זאת, הנסיבות עלולות להשתנות ובמקרים מסוימים ניתן לבקש לפנות לבית המשפט או לבית הדין הרבני בבקשה לפתוח את ההסכם מחדש ולדון על בסעיף המזונות. כמובן שההמלצה היא קודם כל לנסות להידבר עם הצד השני במטרה להגיע להסכמות אולם לרוב אין הסכמה ואז יש לפתוח בהליך משפטי. עורכת דין הילה וינטרוב מתמחה בענייני משפחה ובתביעות הגדלת מזונות.
הגדלת מזונות – איך מתבצע ההליך?
תביעת הגדלת מזונות מוגשת על הורה של הקטין אשר מקבל לידיו כל חודש את דמי המזונות. לרוב, זו האם. התחשיב הקודם של דמי המזונות אם בהסכם ואם בפסק דין נעשה על פי שקלולים שונים כמו: גובה ההשתכרות של כל צד, גיל הילדים, מספרם וצרכיהם ושיקולים אחרים. עם זאת, כשם שהחיים הם דינאמיים כך גם דמי המזונות יכולים להשתנות עקב שינויים שהתקיימו או קרו שלא ניתן היה לצפותם מראש.
שינויים מהותיים
שינויים מהותיים יכולים להיות כאשר צרכי הקטין גדלו משמעותית מסיבות כלשהן שלא היו ידועות בעת מתן פסק הדין. אלו יכולים להיות סיבות בריאותיות, טיפולים פסיכולוגיים נדרשים, שינוי לרעה במצבו הכלכלי של ההורה שמקבל מזונות ולהיפך שינוי לטובה במצבו הכלכלי של ההורה המשלם את דמי המזונות ואף שינוי בזמני השהות. כך, הפסיקה קבעה כי אי עמידה של אחד ההורים בזמני השהות שנקבעו מצדיקה פתיחה מחדש של דמי המזונות והגדלתם רק בשל כך ולהיפך- במספר פסיקות כאשר הצדדים הרחיבו את זמני השהות (של ההורה המשלם מזונות עם הקטין) דמי המזונות הופחתו. יש צורך להוכיח כי השינוי הינו בלתי צפוי ובנוסף וכן לשכנע את בית המשפט שאי הגדלת דמי המזונות יגרום לעוול לקטין.
טענה לטעות בפסיקת דמי המזונות
ישנם מקרים בהם אחד מהצדדים טוען כי בעת קביעת דמי המזונות לא נעשתה בדיקה מקיפה לעניין צרכי הקטין ותנאי ההסכם. טענה זו חלשה באופו יחסי, שכן ההנחה כי כאשר אדם חותם על הסכם ומאשר אותו בביהמ"ש מבין את כל תנאי ההסכם וכי היתה בפניו האפשרות לפנות לעורך דין מתאים וממילא יש הנחה בסיסית לדמי מזונות מינימאליים אלא אם כן התגלה דבר נוסף שלא היה ידוע בעת חתימת ההסכם או מתן פסק הדין ואז התמונה משתנה. מבחינה סטטיסטית קשה לבטל הסכמי גירושין ורק במקרים בודדים בתי המשפט נטו להתערב. עם זאת, בסעיפי המשמורת ודמי המזונות ישנם פסק דין רבים בהם הסכמים או פסקי דין קודמים בעניינם של הצדדים נפתחו מחדש שכן ההנחה היא כי משמורת ילדים (וזמני השהות) וכן מזונותיהם יכולים להשתנות. חשוב להבין כי מדובר בשני נושאים השלובים האחד בשני. כך שלזמני השהות יש השפעה רבה על גובה דמי המזונות המשולמים לקטין.
עורכת דין מקצועית להגשת תביעה להגדלת מזונות
עורכת דין הילה וינטרוב תלווה אתכם במקצועיות ובמומחיות. תחילה תוגש בקשה ליישוב סכסוך וייעשה ניסיון למו"מ וככל והניסיון לא יצלח תפנה במקרים המתאימים בתביעה להגדלת מזונות בבתי המשפט או בבית הדין הרבני בהתאם לנסיבותה העניין.
תביעה להגדלת מזונות
גובה דמי המזונות (כשישנם ילדים בתמונה) הוא אחד הסעיפים החשובים בכל הסכם גירושין. בהתאם, על-מנת להגיע להסכמה לגבי דמי המזונות (אם בכלל) נדרשים בחלק מהמקרים מאמצים רבים כולל מעורבות של ערכאה שיפוטית. יחד עם זאת, גם כשכבר מגיעים להסכמה, ייתכנו מצבים שבהם נוצר צורך לעדכן את סכום דמי המזונות החודשי. לרוב, ההורה שנושא בדמי המזונות לא מוכן להגדיל אותם לבקשת הצד השני, ובמקרה שכזה יש להגיש בקשה ליישוב סכסוך ובמידת הצורך גם תביעת הגדלת מזונות. לשם כך, מומלץ להיעזר בעורכת דין עם ניסיון בתחום הגירושין ובפרט בתחום הפחתת מזונות או הגדלת מזונות כבר בשלב הראשון וכך גם להבטיח סיכויי הצלחה מרביים וגם לקצר את פרק הזמן עד לרגע שבו דמי המזונות אכן יעלו. עו"ד הילה וינטרוב היא אשת מקצוע מיומנת שכבר סייעה לרבות ורבים שנזקקו לשירות ספציפי זה.
הנסיבות שבהן מומלץ לתבוע הגדלת מזונות
- שינוי מהותי בצרכי הילד/ים – אם הנסיבות מחייבות הוצאות גבוהות יותר על גידול הילד או הילדים, מכל סיבה שהיא, ובאופן קבוע, ניתן לתבוע את הגדלת המזונות.
- גידול משמעותי בהכנסות ההורה שמשלם את המזונות – אחד השיקולים בקביעת גובה המזונות מלכתחילה הוא מצבו הכלכלי של ההורה שנושא בתשלום. אם מצבו הכלכלי השתפר במידה ניכרת ייתכן שניתן לעדכן גם את המזונות.
- ירידה ממשית בהכנסות ההורה שמקבל מדי חודש דמי מזונות – גם המצב הכלכלי של הצד שמקבל את דמי המזונות כל חודש מהווה בשנים האחרונות פרמטר שנלקח בחשבון בעת חישוב המזונות, ועל כן הרעיה נתמכת במצבו הכלכלי עשויה להוביל לחיוב במזונות גבוהים יותר.
- שינוי בזמני השהות – אם למשל הילדים שהו אצל אביהם מחצית מימי השבוע ומסיבה כלשהי הם עברו להתגורר באופן בלעדי עם האם ונמצאים עם האב רק יום אחד בשבוע – זוהי עילה להגדלת סכום המזונות עקב הפחתה בזמני השהות.
בקשה להגדלת מזונות – חתירה בלתי מתפשרת למיצוי הזכויות
כל תביעת הגדלת מזונות מטופלת ע"י עו"ד הילה וינטרוב, בעלת משרד בוטיק שתחום המומחיות שלו הוא מעמד אישי לרבות גירושין, באופן המקצועי ביותר האפשרי, על בסיס ניסיון רב ולא פחות חשוב, מחויבות מוחלטת ללקוח או ללקוחה. החתירה הבלתי מתפשרת למיצוי הזכויות בצירוף היחס האישי והמענה הסבלני לכל שאלה או בקשה מייצרים שירות ברמה גבוהה במיוחד – והתוצאות בהתאם.