close
search
צור קשר
close

השאירו פרטים בטופס ואחזור אליכם בהקדם :

    רוצה לקבוע פגישה? אבל בזמן שנוח לך? בחר ביומן תאריך ושעה שנוחה לכך ופנויה ביומן שלי

    לתיאום פגישה ביומן

    טעויות נפוצות לפני הליך גירושין

    הליך גירושין – "עשה ואל תעשה" – 10 הדיברות

    הליך גירושין לרוב אינו נעים ולעיתים עלול להיות קשה וכואב. אם אתם חשים שאתם בצומת דרכים לקראת פרידה או גירושין מבן/בת הזוג או אם בן/בת הזוג מראים סממנים של ריחוק או שאולי הוגשה בקשה ליישוב סכסוך כדאי מאוד להיערך מראש ולהימנע מטעויות בהמשך הליך הגירושין:

    1. פעולות כלכליות – אל תמשכו מחשבונות הבנק סכומים מופרזים (בהמשך תצטערו על כך ותיאלצו להשיב חלק מהכספים). אין זה אומר לא לדאוג לעצמכם כלל. מומלץ למשוך סכום מסוים בצד שיהיה לכם לתחילת הדרך (הכל בהתאם לנסיבות המקרה). מצד שני, אל תאפשרו לצד השני לבזבז ללא הכרה. ברגע שקיבלתם את ההחלטה הסופית, במקרים רבים ההמלצה היא להגביל את החשבון ע"י מתן הוראת שתי חתימות (לאחר שדאגתם לעצמכם) ובכך תמנעו מהצד השני את ריקון החשבון.
    2. מעורבות הילדים – השתדלו להימנע מלשוחח עם הילדים על היחסים עם בן/בת הזוג עד לקבלת החלטה משותפת. ילדים הם הרבה יותר חכמים ממה שאנו חושבים, והם עלולים לומר לצד השני דברים ששמעו מאוזניכם. לכן בטרם פתיחה בהליך כזה או אחר חשוב לשים את הילדים בצד (הדבר נכון גם להמשך ניהול – אל תערבו את הילדים בסכסוך). חשבו על טובת הילד.
    3. מעורבות הסביבה – עד לפגישת ייעוץ מסודרת עם עורך דין גירושין מומחה בתחום, מומלץ שלא לשתף חברים/מכרים משותפים עם הצד השני בדבר קבלת ההחלטה להיפרד. במקרים רבים שאנשים כן שיתפו, הצד השני הזדרז ופתח בהליך משפטי. לכן, מומלץ לשמור על סודיות וחשאיות.
    4. קשר רומנטי – אל תפצחו בקשר רומנטי מקביל. יכולות להיות לכך השלכות בהמשך ההליך כשהצד השני יפעיל חוקר פרטי ויביא ראיות לבגידה. אם כבר אתם בעיצומו של קשר אחר, נסו למתן אותו ככל הניתן. לא כדאי שישלחו אחריכם חוקר פרטי שיביא תמונות והוכחות לקשר.
    5. רכישת נכסים – אל תרכשו נכסים עם הצד השני ואל תקבלו החלטות מרחיקות לכת שנים קדימה – הדבר האחרון שאתם צריכים זה להישאר שותפים למקרקעין. המטרה היא להפריד ככל הניתן ברכוש המשותף ולהיערך ליום שאחרי.
    6. רמת חיים – אל תחיו ברמת חיים שונה מזו שחייתם כל השנים- בזבזנות יתר למשל. מי שחושב שיכול לנצל את המצב ולהוציא כספים ללא הכרה – כדאי שיחשוב פעמיים. בסוף, יהיה עליכם להשיב לצד השני את אותם כספים שבזבזתם.
    7. אלימות – אל תנהגו באלימות- כלל שנכון תמיד אבל תקף ביתר שאת בעת קבלת ההחלטה להיפרד. אתם ממש לא רוצים תלונות במשטרה, מעצרים, צווי הגנה בבית משפט וצווי הרחקה מהבית ומהילדים.
    8. פרסומים – אל תפרסמו לשון הרע על בן/בת הזוג ואל תשתמשו באלימות מילולית- תיקים רבים מתנהלים על הוכחות של תכתובות בין הצדדים במכשיר הטלפון- תשקלו כל מילה. כך גם לגבי פרסום ברשתות החברתיות, דעו מראש כי אם תכתבו על הצד השני דבר פוגעני אתם חשופים לתביעת לשון הרע ופגיעה בפרטיות.
    9. אקטיביות מול פאסיביות – אל תירדמו בשמירה – אם עד כה לא הייתם מעורבים בענייניים כלכליים, כדאי שתתילו לבחון ולבדוק מה יש לכם ומה אין לכם. יותר קל לעשות זאת כל עוד אתם ביחד חיים באותו בית ומתנהלים בחשבונות שיש לשניכם גישה אליהם.
    10. חשיבה רציונאלית – אל תפעלו מתוך מניעי נקם ואגו – תחשבו בצורה רציונאלית – אם אתם לא באמת מתכוונים להיפרד אל תפעלו בצורה שבה לא תהיה דרך חזרה. נסו לדבר בטוב (לאחר שהתייעצתם עם עו"ד) ולהגיע להסכמות בגישור. אל תזיקו לצד השני רק מתוך רצון "להחזיר" לו או ללמד אותו לקח. בסוף אין מנצח או מפסיד. אם נפרדים בטוב כולם מנצחים ובעיקר וחשוב מכל- הילדים.

    הליך גירושין – מה כן תעשו?

    1. פנייה לפגישת ייעוץ עם עו"ד מומחה בתחום המשפחה והגירושין – להבין את התמונה, לבדוק את זכויותיך ולגבש טקטיקה לעתיד לבוא.
    2. איסוף חומר רלוונטי – כדאי להתוכנן ליום שאחרי. אספו את כל הניירת הרלוונטית הן שלכם והן של בן/בת הזוג – חסכונות, חשבונות בנק, נכסים, זכויות סוציאליות וכו'.
    3. חקירה פרטית – במידת הצרך – וככל ועולה החשד כי הצד השני מנהל קשר מקביל – מומלץ בשלב זה, עוד בטרם החל ההליך המשפטי לשכור שירותי חוקר פרטי, כשהצד השני עדיין לא יודע שאתם חושדים בו.
    4. הגבלת חשבונות – לאחר שווידאתם כי יש לכם כספים בצד לצורך הוצאות בתחילת הדרך לרוב ההמלצה היא לתת הוראת שתי חתימות ובכך להגביל את הצד השני בשימוש בכרטיסי האשראי. היזהרו – יש גם כרטיסים חוץ בנקאיים – עליהם אין לנו שליטה. לכן, מומלץ לקחת זאת בחשבון.
    5. ככל וקיימת משכנתא – לאחר שיחת הפרידה ולאחר ששוחחתם עם עו"ד מומחה בתחום הגחרושים ועם הצד השני מומלץ לגשת לבנק במשותף ולהקפיא את משכנתא. לא כולם יודעים אך ניתן לעשות זאת למשך 6 חודשים. יהיו לכך השלכות מבחינת ריביות אבל עדיין זהו הצעד הנכון ככל ואתם עומדים בפני פרידה.
    6. פתיחת חשבון בנק נפרד – זוגות רבים מתנהלים בחשבון בנק משותף או שקיים חשבון בנק רק ע"ש אחד הצדדים. בטרם הודעת הפרידה מומלץ ביותר לפתוח חשבון בנק פרטי רק על שמכם. כמו"כ, מומלץ, כי החשבון החדש שנפתח לא יהיה באותו בנק שבו התנהל החשבון המשותף.

    לשאלות נוספות מוזמנים לפנות לפגישת ייעוץ עם עו"ד הילה וינטרוב, מומחית בתחום המשפחה והגירושין.

    לחצו והשאירו פרטים בטופס לתיאום פגישה עם עו"ד הילה וינטרוב

    *המידע המופיע במאמר זה אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי ו/או לכל ייעוץ מסוג שהוא וכל שימוש במידע הינו באחריות הקורא בלבד.

    form-image

    לתיאום שיחת ייעוץ ראשונית

      דילוג לתוכן